Storing online afsprakensysteem
Op dit moment is het niet mogelijk om online een afspraak voor aan onze balies te maken door een technische storing. We werken hard aan een oplossing. Heeft u met spoed een afspraak nodig, dan vragen wij u ons te bellen op telefoonnummer 14015. Heeft het geen spoed, bezoek deze website dan later nog eens voor het maken van een afspraak. Bedankt voor uw begrip en geduld.
Oude Polder
De gemeente wil het dierenpension aan de Overgauwseweg verhuizen, omdat het daar niet past in het bestemmingsplan. Het voornemen is om het dierenpension te plaatsen in de Oude Polder, ten oosten van de wijk Tolhek, samen met een groengebied. Om dit mogelijk te maken is vorig jaar een bestemmingsplan in procedure gebracht.
Op deze pagina staat meer informatie over het proces tot nu toe, het ontwerpbestemmingsplan en het vervolgproces. Ook vindt u hier de documenten waarover het college heeft besloten en die aan de gemeenteraad worden voorgelegd.
In januari 2021 is het voorontwerpbestemmingsplan in de inspraak gebracht. Dit plan geeft weer welke intentie de gemeente heeft voor de locatie in de Oude Polder. In het plan wordt het gebied opgedeeld in twee stukken. Een oostelijk deel waar een dierenpension en een dierenbegraafplaats kunnen komen, en een westelijk deel waar we een groene invulling is voorzien. Dit groengebied ligt direct naast de woonwijk Tolhek. Het voorontwerpbestemmingsplan gaf nog geen exacte invulling van de locatie.
Inspraakreacties
Op het voorontwerpbestemmingsplan zijn enkele tientallen inspraakreacties ingediend. Daarnaast heeft ook de provincie op het plan gereageerd.
Deze reacties vormden aanleiding voor aanpassing van het plan en verdere uitwerking en onderbouwing van de voorgenomen ontwikkeling.
Op het moment dat werd besloten over het voorontwerpbestemmingsplan was er nog onvoldoende informatie beschikbaar om een gedetailleerd bestemmingsplan op te stellen. Zo was de exacte invulling van de bedrijfslocatie en ook de positionering van de bedrijfswoning nog niet bekend.
In het afgelopen jaar heeft de gemeente het plan voor de Oude Polder verder uitgewerkt in een ontwerpbestemmingsplan. Dit geeft een uitgewerkte inrichting van de locatie, inclusief een beeldkwaliteitsparagraaf, waarin de landschappelijke inpassing wordt beschreven. Ook is het voorliggende plan voorzien van de resultaten van de benodigde milieutechnische onderzoeken.
De ingediende inspraakreacties hebben mede aanleiding gevormd voor de opgenomen aanpassing en uitwerking van het bestemmingsplan. Het hoofddoel van het bestemmingsplan -de mogelijkheid creëren voor de vestiging van een dierenpension op deze locatie- blijft in dit plan ongewijzigd.
Besluit gemeenteraad
De gemeenteraad besloot in de vergadering van 24 november 2022 in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan. Hierbij gaf de gemeenteraad aan dat de ontsluiting kan plaatsvinden via de Gantellaan en niet via een nieuwe ontsluitingsweg richting de Zijdeweg, zoals eerder door het college is voorgesteld.
Het college heeft het voornemen om het groengebied nabij het nieuwe dierenpension in te vullen in samenwerking met omwonenden. De gemeenteraad heeft in aansluiting hierop een motie aangenomen waarin ze het college verzoekt om omwonenden, organisaties en belanghebbenden te betrekken bij dit proces.
Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid liggen met ingang van donderdag 26 oktober 2023 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. De plannen vindt u op de pagina plannen ter inzage.
Op 21 september 2023 heeft de gemeenteraad het participatieplan ‘Groen en Verkeer Oude Polder’ vastgesteld. Dit plan beschrijft hoe omwonenden en andere partners in het gebied mee kunnen beslissen over de herinrichting van het groen en verkeer rondom de Oude Polder inclusief de Gantellaan.
Samengevat ziet het participatieproces er als volgt uit:
de gemeente gaat in gesprek met omwonenden en andere partners in het gebied over hun wensen en aandachtspunten voor de herinrichting. Als we in beeld hebben wat er volgens hen belangrijk is bij de herinrichting dan komt een ontwerpfase. Betrokkenen kunnen een reactie geven op de ontwerpvoorstellen. Vervolgens verwerken we deze reacties in één voorkeursontwerp. Dit ontwerp wordt weer met de betrokkenen besproken. Het voorkeursontwerp wordt aangepast aan de hand van de laatste opmerkingen en samen met een participatieverslag voorgelegd aan de gemeenteraad.
Het volledige participatieplan kunt u hieronder downloaden:
Dit bestand is niet geheel digitaal toegankelijk. Wilt u een digitaal toegankelijke versie? Stuur dan een e-mail naar communicatie@pijnacker-nootdorp.nl.
Contact
Heeft u vragen? Bel dan naar telefoonnummer 14 015.