Storing online afsprakensysteem
Op dit moment is het niet mogelijk om online een afspraak voor aan onze balies te maken door een technische storing. We werken hard aan een oplossing. Heeft u met spoed een afspraak nodig, dan vragen wij u ons te bellen op telefoonnummer 14015. Heeft het geen spoed, bezoek deze website dan later nog eens voor het maken van een afspraak. Bedankt voor uw begrip en geduld.
Wat
Om in dit gebied de bouw van woningen mogelijk te maken is eerder een ontwerp bestemmingsplan gemaakt. Tijdens de behandeling heeft de gemeenteraad het ontwerpbestemmingsplan voor Vrijenban aangehouden en een motie aangenomen om eerst een (concept) gebiedsvisie te maken. Door een gebiedsvisie te maken kan een plan worden gemaakt dat rekening houdt met de bestaande kwaliteiten en dat past in de lange termijnvisie voor het gehele gebied. Op basis hiervan kunnen toekomstige ontwikkelingen worden gepland.
De gebiedsvisie wordt gemaakt voor het gebied tussen de Kooltuin, Noordeindseweg en Delftsestraatweg, tot aan de glastuinbouw. Hierbij houden we rekening met andere (toekomstige) ontwikkelingen in de omgeving, zoals de S-bocht,de Pauwmolen en Meikoninginlaan. Op bijgaand kaartje staat het plangebied.
Waar
Participatie
Participatie gaat erover dat inwoners of belanghebbenden al vroeg worden betrokken bij plannen voor hun buurt, kern of de hele gemeente. Dat zij kunnen meedenken en praten over bijvoorbeeld bouwplannen in de wijk.
Tijdens het opstellen van de gebiedsvisie zijn er meerdere momenten waarop u mee kunt denken. Op deze pagina kunt u meer informatie terugvinden wanneer hier meer over bekend is. De verwachting is dat begin 2025 een eerste brede bijeenkomst zal worden georganiseerd.
Wanneer?
- Begin verzamelen relevante informatie: We analyseren het ruimtelijke beleid en plannen gesprekken met sleutelpartijen zoals bewonersverenigingen en grondeigenaren. Daarmee krijgen we een eerste beeld van wat belangrijk is en hoe dit een plek kan krijgen in de gebiedsvisie. Deze stap wordt afgesloten met een bijeenkomst over de opbrengsten voor alle geïnteresseerden.
- Vervolg verzamelen relevante informatie: We analyseren het ruimtelijke beleid en plannen gesprekken met sleutelpartijen zoals bewonersverenigingen en grondeigenaren. Daarmee krijgen we een eerste beeld van wat belangrijk is en hoe dit een plek kan krijgen in de gebiedsvisie. Deze stap wordt afgesloten met een bijeenkomst over de opbrengsten voor alle geïnteresseerden.
- Ontwikkelscenario’s: In de tweede stap worden één of meerdere ontwikkelscenario’s gemaakt. Bij het maken van deze scenario’s gebruiken we alle informatie uit stap 1. Ook maken we een inschatting van de financiële haalbaarheid van de scenario’s.
- Kiezen voorkeursvariant: In deze stap wordt een voorkeursvariant voor de gebiedsvisie gekozen. Deze wordt verwerkt in een concept van de gebiedsvisie. Hierover gaan we ook weer het gesprek aan met sleutelpartijen. We organiseren een brede participatiebijeenkomst. De opbrengsten daarvan nemen we mee naar de definitieve gebiedsvisie.
- Uitwerken tot definitieve versie: In de laatste stap wordt het concept van de gebiedsvisie uitgewerkt tot een definitief stuk. De definitieve versie van de gebiedsvisie wordt, samen met de resultaten van de participatiebijeenkomsten, ter besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad. Daarmee wordt de basis gelegd voor een omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) en de ontwikkeling van Vrijenban.
De verwachting is dat de gebiedsvisie eind 2025 gereed is.
Laatste nieuws
Meer informatie
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Kjell Wansleeben.