Terug naar het overzicht

Vacature: Trainee Kwaliteit en Dienstverlening

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op zoek naar een startersfunctie, waarbij je een belangrijke bijdrage levert in het verder professionaliseren van de processen en dienstverlening van de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Bij ons kan het! Wij zoeken een trainee Kwaliteit en Dienstverlening bij de afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer (RBG) voor minimaal 32 uur per week.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp biedt recent afgestudeerden een traineeship van één jaar aan. Tijdens dit jaar werk je aan specifieke opdrachten waaraan binnen onze gemeente echt behoefte is. En jij krijgt de kans om je via het traineeship te ontwikkelen tot professional!

Vacature trainee kwaliteit en dienstverlening - solliciteer voor 20 juli

Wat ga je doen

Je speelt een actieve rol in het verder vormgeven van onder andere de digitale mogelijkheden van dienstverlening van de afdeling RBG, zowel naar andere afdelingen als naar de burger. Dit doe je bijvoorbeeld door het organiseren van klanttevredenheidsonderzoeken. Samen met deze input en jouw ideeën denk je met het managementteam van RBG mee hoe we het nog beter voor onze inwoners kunnen doen op het gebied van dienstverlening en informatievoorziening. Je gaat aan de slag met het opstellen van kwaliteitseisen en verzorgt de interne communicatie. Uiteindelijk ben jij, samen met ons, de verbinder binnen de afdeling én de organisatie. Dit vraagt dat je niet alleen op de hoogte bent van wat er binnen de afdeling speelt, maar ook op de hoogte bent van relevante ontwikkelingen en trends buiten de organisatie. 

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn verder:

  • Het meewerken aan verschillende projecten, zoals het programma datagedreven werken;
  • Het schrijven van onder andere projectplannen, memo’s en nieuwsberichten; 
  • Het meewerken aan verschillende (ENSIA) zelfevaluaties;
  • Het uitvoeren van (beleids)evaluaties binnen het team Belastingen en Gegevensbeheer;
  • Het verzorgen van het beveiligingsbeheer van de Basisregistratie Personen (BRP) en de Paspoort Uitvoeringsregeling Nederland (PUN);
  • Het beschrijven van werkprocessen en deze vastleggen in het procesmanagementsysteem;
  • Het ondersteunen bij inkoopprocessen voor de afdeling. 

Zie jij naast de bovenstaande werkzaamheden nog kansen die niet worden benut? Wanneer de werkzaamheden en de tijd het toelaten, geeft jouw begeleider je de ruimte om de kans met beide handen te pakken. Dit moedigen wij alleen maar aan!

Wat neem je mee?

Je bent iemand die snel kan schakelen zonder het overzicht te verliezen. Plannen en organiseren kun je dan ook als de beste. Verder weet je met jouw enthousiasme en energie anderen te verbinden en mee te nemen in wat we gaan doen. Uiteraard begeleiden we je gedurende het traject zo goed mogelijk. Toch ben je niet bang om zelfstandig dingen op te pakken en beschik je over een gezonde dosis lef. Omdat we in onze organisatie werken in een politiek-bestuurlijke omgeving is het belangrijk dat je je bewust bent van je eigen rol en van de verhoudingen in de organisatie.

Om in aanmerking te komen voor het traineeship beschik je over een afgeronde hbo- of wo-opleiding en ben je maximaal 1 jaar geleden afgestudeerd. Het is een pre als je bestuurs- of bedrijfskunde hebt gestudeerd. Voor je werk is het een voordeel als je in je studie kennis hebt opgedaan met procesmanagement en de werking van de (lokale) overheid.

Wat bieden wij je

Met deze uitdagende opdracht bieden wij je de mogelijkheid om een actieve rol te vervullen binnen de lokale overheid, met volop ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast beschik je over een opleidingsbudget van € 6.500,- dat je kan inzetten voor eigen ontwikkeling in relatie tot je opdracht en loopbaan.

Je krijgt bij ons een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar voor 36 uur per week. Na een jaar kan het traineeship verlengd worden. Het startsalaris bedraagt € 2.484,– bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris, hierin zijn zaken als je vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering ondergebracht.

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget van € 250,- per jaar, flexibele werktijden, de mogelijkheid om thuis te werken en volledige vergoeding van reiskosten wanneer je met het OV reist. Na een half jaar ben je een interne kandidaat voor alle vacatures van de gemeenten in de Werken in Haaglanden-samenwerking.

Over ons team

Je voert je traineeship uit binnen de afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer (RBG). De afdeling is een integrale publieksafdeling die veel data verzamelt en beheert om haar diensten te verlenen aan interne en externe klanten. Deze diensten zijn omgeven door wettelijke regelingen, zoals bijvoorbeeld bij het verlenen van een bouwvergunning, het opstellen van bestemmingsplannen, het heffen van lokale belastingen, het maken van kaarten, het uitvoeren van de burgerlijke stand en het bijhouden van verschillende (basis)registraties. Informatie (data en kennis) is dus het kernproduct in de dienstverlening van de afdeling. Werkend vanuit de centrale waarden klantgerichtheid, betrouwbaarheid en continu verbeteren en vernieuwen geven de teams van RBG invulling aan hun diensten. Er werken zo’n 55 medewerkers verdeeld over team Ruimte, team Gegevensbeheer en Belastingen, het stafteam en het Managementteam. 

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Wil jij in aanmerking komen voor deze traineefunctie? Reageer dan voor 20 juli 2021 door je CV en een heldere motivatie (de vorm staat je vrij!) onder vermelding van vacaturenummer 2021-27 te sturen naar RBG_sec@pijnacker-nootdorp.nl. In week 34 en 35 vinden de eerste selectiegesprekken plaats. We gaan ervan uit dat je in deze periode beschikbaar bent.

Voor vragen over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Harold van Vliet via 06-20201181.

Voor vragen over het traineeship en het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Sabrina de Groot, HR-adviseur, via s.degroot@pijnacker-nootdorp.nl of 06-20014657.