Terug naar het overzicht

Vacature: Teamleider veiligheid & handhaving

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Heb jij een stevige en verbindende persoonlijkheid? En heb jij kennis en ervaring op het gebied van veiligheid en handhaving? Dan ben jij de persoon voor deze uitdagende functie!

Wat ga je doen?

Het team Veiligheid en Handhaving is in ontwikkeling. De komende periode wordt er hard gewerkt aan het professionaliseren van het cluster handhaving. “De basis op orde” is daarbij het uitgangspunt, evenals het investeren en faciliteren van de doorontwikkeling van onze medewerkers.

Binnen het cluster veiligheid werken we hard aan het op orde krijgen van een aantal onderwerpen. Ondermijning, aanpak van jeugdgroepen, zorg en veiligheid staan hoog op de agenda. Ook is er aandacht voor wijkgericht samenwerken. Daarnaast vind de beweging plaats van ‘taken naar thema’s’. Je geeft integraal leiding aan het team en bent hun dagelijks aanspreekpunt.

Op het gebied van veiligheid en handhaving ben je het eerste aanspreekpunt voor de burgemeester. Op basis van je inhoudelijke deskundigheid ben je niet alleen voor je team, maar voor iedereen sparringpartner. Daarnaast maak je deel uit van de afdeling MT Wijkzaken. In samenwerkingsrelaties ben je het gezicht vanuit je rol als leidinggevende. Samen met de teamchef van de politie en de strategisch adviseur veiligheid, vervul je een belangrijke rol in de doorontwikkeling van het IVP en de jaarprogramma’s.

Daarbij:

  • Stuur je op lange termijn visieontwikkeling en de strategische beleidsontwikkeling op veiligheid en handhaving;
  • Zet je de ingeslagen ontwikkeling naar BOA 2.0 door;
  • Draag je zorg voor een goed uitvoeringsplan (IVP, Jaarplan en HUP) Handhaving en Veiligheid; (eventueel deelplannen)
  • Zorg je voor bestuurlijke afstemming en (her)prioritering van taken/thema’s en daaraan gekoppelde capacitaire vraagstuk;
  • Geef je leiding aan een veranderproces en brengt de resultaten in beeld.

Functie eisen

Vanuit jouw ervaring ben jij in staat medewerkers te enthousiasmeren. Je hebt een inspirerende persoonlijkheid en bent duidelijk in de aansturing. Je stuurt op houding en gedrag en de gewenste werkcultuur. Je weet het beste uit medewerkers te halen en in staat mee te denken in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit komt niet alleen ten goede van de individuele medeweker, maar heeft een positieve invloed op het gehele team. Je bent een verbinder en weet de integrale samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie te bevorderen.

Wat breng je mee?

Pijnacker-Nootdorp is een inclusieve gemeente. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw talent en de meerwaarde die jij ons kunt bieden.

Voor de uitvoering van deze functie is het belangrijk dat je beschikt over:

  • Minimaal een afgeronde hbo-bacheloropleiding in de richting van Integrale Veiligheidskunde of Bestuurskunde;
  • Je bent stressbestendig en houdt van dynamiek;
  • Je bent iemand met overtuigingskracht en tegelijk heb je een verbindende opstelling. Je bent een samenwerker die niet alleen doortastend maar ook dienend optreedt;
  • Je bent bestuurlijk sensitief, denkt strategisch en hebt goede adviesvaardigheden;
  • Je hebt werkervaring op het gebied van openbare orde en veiligheid en/of handhaving bij een gemeente;
  • Je hebt ervaring als leidinggevende van een team veiligheid en/of handhaving;
  • Ervaring met doorontwikkeling en professionaliseren van teams.

Voldoe jij niet aan alle eisen, maar denk jij dat je de juiste persoon voor deze functie bent? Dan nodigen we je van harte uit om met ons in gesprek te gaan over je ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie.

Dit bieden wij!

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 6.103,00 bruto per maand (schaal 12 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Tactisch Leidinggevende II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over het team

Het team Veiligheid en Handhaving is onderdeel van de afdeling Wijkzaken. Het team is onder meer verantwoordelijk voor Openbare orde en Veiligheid in de breedste zin, Crisisbeheersing, Toezicht en Handhaving van de fysieke leefomgeving (BOA’s, Bouw en woningtoezicht en juridische handhaving) en Milieu. Het team bestaat uit 22 medewerkers.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je cv en je motivatie voor deze functie voor 19 september 2022. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Ralph Linnenbank, afdelingshoofd Wijkzaken, 0650260895.

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je van ons verwachten:

  • Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;
  • Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
  • Eerste gesprek;
  • Eventueel tweede gesprek;
  • Arbeidsvoorwaardengesprek;
  • Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!