Terug naar het overzicht

Vacature: Teamleider Communicatie en KCC

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De afdeling Interne Dienstverlening zoekt een Teamleider voor het team Communicatie & Klant Contact Centrum (KCC) voor 32 tot 36 uur per week.  

De gemeente Pijnacker-Nootdorp bouwt aan een klantgerichte en communicatieve organisatie die samen optrekt met bewoners, bedrijven en organisaties. Wij zoeken een inspirerende en verbindende teamleider die met de collega’s van het team Communicatie & KCC meebouwt aan excellente externe én interne dienstverlening.

vacature teamleider communicatie en kcc - solliciteer voor 9 september

Wat ga je doen?

Het team Communicatie & KCC richt zich op de verdere versterking van de dienstverlening. Digitaal en persoonlijk waar nodig. Het KCC is het centrale ingangspunt voor inwoners en bedrijven en daarmee de regievoerder in het klantvraagproces. Voor de komende periode staat de doorontwikkeling van de digitale dienstverlening op de agenda. Ook de content strategie voor on- en offline middelen is een belangrijk speerpunt. Als teamleider richt jij je onder andere op de volgende zaken:

  • Vormgeven aan de doorontwikkeling van het team en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers;
  • Verdere professionalisering van de communicatie en dienstverlening, zowel extern als intern; 
  • Ontwikkeling en implementatie van de visie op interne dienstverlening en realisatie van het bedrijfsplan;
  • Bij crisissituaties het college en de directie adviseren, in samenwerking met de bestuursadviseur.

Wat neem je mee?

Om als teamleider succesvol te zijn in een politiek-bestuurlijke omgeving beschik je over een positieve en flexibele instelling, doorzettingsvermogen en creativiteit. Als leidinggevende kan je snel complexe processen doorzien en neem je makkelijk, maar doordachte, beslissingen. Je hebt een visie op de taakvelden communicatie en eerstelijns dienstverlening en weet dit om te zetten in strategie én een praktische koers. Je hanteert een verbindende stijl van leidinggeven, waarbij je goed in staat bent in- en extern een effectief netwerk te onderhouden. Je bezit competenties die belangrijk zijn voor het sparren met bestuur, directie en afdelingsmanagers. Je bent een betrokken en coachende leidinggevende die weet wat er bij je teamleden speelt en biedt wat zij nodig hebben.

Functie-eisen

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau bij voorkeur in een van de vakgebieden;
  • Je bent een ervaren leidinggevende met oog voor je medewerkers;
  • Je hebt ervaring met politieke-bestuurlijke processen en bent in staat om complexe onderwerpen snel te ontwarren en beheersbaar te maken.

Over het team

Het taakveld communicatie wordt door bestuur, directie en medewerkers ingezet voor strategisch en tactisch communicatieadvies en -uitvoering en citymarketing. Ook interne communicatie rekenen wij tot ons aandachtsgebied. Het taakveld communicatie bestaat uit 9 medewerkers, waaronder communicatieadviseurs, webredacteuren en een citymarketeer. 

Het taakveld KCC vormt het visitekaartje van de gemeente en draagt bij aan een positieve klantbeleving. Op deze plaats komen alle eerstelijnscontacten met inwoners binnen. Zowel aan de balie als per telefoon, via Whatsapp of Social media. Het KCC heeft een belangrijke rol bij de monitoring van het klantproces en informatievoorziening daarover. Bij het KCC werken iedere dag zo’n 12 medewerkers. In totaal geef jij aan ongeveer 30 medewerkers leiding. 

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.872- bruto per maand (schaal 12 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Tactisch leidinggevende II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband. 

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam. De ambtelijke organisatie bestaat uit ongeveer 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie uiterlijk 9 september 2021 onder vermelding van vacaturenummer 2021-35 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via ID_sec@pijnacker-nootdorp.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de en selectieprocedure.

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Linda Warmerdam, afdelingshoofd IDV, telefoonnummer 06-23766568.