Terug naar het overzicht

Vacature: Senior beleidsadviseur Sociaal Domein

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Word jij uitgedaagd door de ontwikkelingen in de zorg en ondersteuning voor ouderen en de transformatie van Beschermd Wonen? Zie jij jezelf als aanspreekpunt en sparringpartner voor andere adviseurs in het Sociaal Domein? Dan is de functie van senior beleidsadviseur Sociaal Domein misschien voor jou! Solliciteer uiterlijk 12 september.

vacature senior beleidsadviseur sociaal domein - solliciteer voor 12 september 2021

Als senior adviseur heb je kennis en ervaring op het gebied van het sociaal domein en specifiek op de Wet maatschappelijke ondersteuning. In de samenwerking met andere gemeenten, Zorgkantoor en Zorgverzekeraar DSW en zorgaanbieders, doen zich zowel lokaal als regionaal verschillende ontwikkelingen voor, waarmee je aan de slag gaat. De nadruk ligt hierbij op zorg en ondersteuning voor ouderen en de transformatie van Beschermd Wonen. Daarnaast heeft de ontwikkeling van een visie op het voorliggend veld hoge prioriteit. Naast dat je met inhoudelijke dossiers aan de slag gaat, ben je samen met de andere senior adviseur aanspreekpunt en sparringpartner voor de andere adviseurs in het sociaal domein. 

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt beleid op diverse thema’s in het sociaal domein en adviseert zowel de directie als het bestuur daarover. Je werkt intensief samen met de andere collega’s op het gebied van de Wmo en staat in nauw contact met maatschappelijke organisaties en de uitvoerende collega’s. Je participeert zowel lokaal als regionaal, waarbij je oog houdt voor de positie en belangen van onze middelgrote gemeente bij de strategisch regionale samenwerking. Uiteraard opereer je als projectleider van diverse projecten, die in onderling overleg opgepakt worden. 

Wat neem je mee?

Je hebt minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond en hebt een aantal jaren ervaring met de Wmo. Daarnaast heb je een visie op het brede welzijnsdomein en kostenbeheersing. Als je ervaring hebt met data-gedreven werken, is dat een welkome aanvulling. 

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker ontwikkeling II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband. 

Over ons team

In ons team ervaren we een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid, waarbij we de samenwerking opzoeken om resultaten te boeken. We kijken naar elkaars talenten en vullen elkaar aan als de situatie daarom vraagt. We staan in nauw contact met onze bestuurders en zorgen voor professioneel afgewogen adviezen, waarbij we input betrekken vanuit de samenleving en onze uitvoerende afdelingen. We zijn benieuwd naar jouw kwaliteiten en de talenten die je ons team te bieden hebt! 

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie uiterlijk 12 september 2021 onder vermelding van vacaturenummer 2021-36 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via bel_sec@pijnacker-nootdorp.nl

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de en selectieprocedure. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Martin Groen, teamleider afdeling Beleid, telefoonnummer 06-33822195.