Terug naar het overzicht

Vacature: informatiemanager

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ben jij de onmisbare schakel tussen organisatie en ICT? Kijk je graag over de schutting van je vakgebied en zorg je daarmee voor vernieuwing en verbetering van informatievoorziening? Wij zoeken een enthousiaste en gedreven informatiemanager voor 32-36 uur per week.

Wat ga je doen?

Als informatiemanager vertaal jij de informatiebehoefte – die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp ontstaat – in informatievoorziening. Je geeft mede vorm aan het informatiebeleid en voert regie bij het opstellen van de informatiestrategie en informatievoorziening en de daarbij ingezette informatiesystemen. 

Je bent de schakel tussen de organisatie en ICT. Jij kunt de vraag van de teams vertalen naar de strategische doelen van de organisatie, die de basis zijn voor praktische ICT-oplossingen.

Taken en verantwoordelijkheden

  • samen met beleidsmakers, operationele afdelingen en IT-specialisten breng jij de IT-behoeftes in kaart en vertaalt deze naar uitvoerbare opdrachten. Uitgezet in de tijd geven deze inhoud aan onze roadmap. Deze roadmap draag jij mede uit, naar zowel gebruikers, bestuurders als IT-specialisten;
  • analyseren van ontwikkelingen in de omgeving (wetgeving, technologie, bedrijfsvoering) en (laten) vertalen van deze ontwikkelingen naar consequenties voor de informatievoorziening;
  • formuleren van het beleid t.a.v. externe en interne leveranciers;
  • opstellen en indienen van de jaarlijkse begroting voor investeringen in de informatievoorziening;
  • bewaken van de afstemming tussen de interne en externe ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening.

Naar wie zijn we op zoek?

Met enthousiasme en gedrevenheid werk je samen met het team aan de stabiliteit van de ICT-ondersteuning, -ontwikkeling en verdere professionalisering van het vakgebied. Diezelfde ambitie heb je ook voor jezelf: jij wilt altijd vooruit, vernieuwen, nóg beter worden en je bent nieuwsgierig. Dit zien we terug in: het bijhouden van je vakkennis, het bijwonen van seminars/kennismeetings en bovenal het over de schutting kijken van je eigen vakgebied en de interesse tonen in de processen binnen de gemeente waarvoor jij werkzaam bent, maar ook voor aanverwante vakgebieden zoals automatisering en informatiebeheer.

Wat neem je mee?

  • als informatiemanager kun je je goed verplaatsen in de interne klant waardoor je advies op maat kunt geven. Je bent besluitvaardig en resultaatgericht. Plannen en organiseren kun jij als geen ander. Je weet draagvlak te creëren, kunt strategisch denken en bent goed op de hoogte van ICT-processen;
  • met jouw sociale- en adviesvaardigheden heb je een aantoonbaar trackrecord waarbij jij als verbinder op tactisch/strategisch niveau de business en IT bij elkaar weet te brengen, complexe zaken eenvoudig in beeld brengt, structuur aanbrengt en veranderingen teweeg kunt brengen;
  • je weet opdrachtgeverschap aan IT-projecten en Werken Onder Architectuur te formuleren en beleidsadviezen uit te dragen;
  • je hebt minimaal een hbo-diploma en een aantoonbaar wo-werk- en -denkniveau, welke relevant is voor het werkveld/kennisgebied of een vergelijkbare combinatie van opleiding en ervaring;
  • je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in het vakgebied van informatievoorziening;
  • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
  • je hebt gedegen ervaring in het opstellen van Projectstartdocumenten / Projectbrieven / Projectvoorstellen;
  • kennis van het GIS/GEO-domein is een pre.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.169,00,- bruto per maand (schaal 11 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP, waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband. 

Over ons team

Team Informatievoorziening en Automatisering valt onder de afdeling Interne Dienstverlening. Het is een team van 18 collega’s waar specialisten op verschillende vakgebieden werken (zoals de Helpdesk, Systeembeheer, Netwerkbeheer, Archivering en Informatiemanagement). 

Je zal in deze functie veel samenwerken met een andere informatiemanager, jullie zijn beiden aanspreekpunt voor een aantal eigen afdelingen en aandachtsgebieden bieden de gemeente. Voor verbeteringen of nieuwe ontwikkelingen wordt een project gestart, jij zal proactief deelnemen in het projectteam als bewaker en mede-richtinggever. 

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Deze vacature is tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Stuur je sollicitatie uiterlijk 23 maart 2021 onder vermelding van vacaturenummer 2021-06 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via m.vandermeide@pijnacker-nootdorp.nl . 

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jeroen Maas, Teamleider I&A ICT, telefoonnummer 06-50035502.