Terug naar het overzicht

Vacature: Functionaris Gegevensbescherming (FG)

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Wil jij je inzetten om gegevens goed te beschermen in onze gemeentelijke organisatie? Ben jij gedreven om de risico’s van datalekken zo klein mogelijk te maken? Solliciteer dan direct!

Wij zijn opzoek naar een Functionaris Gegevensbescherming (FG) voor 24 – 32 uur per week.

Wat ga je doen?

Als FG zie je toe op de toepassing en naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Jouw gevraagde en ongevraagde adviezen en rapportages dragen direct bij aan de gegevensbescherming van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Dit helpt ons met de volgende stap op het gebied van privacy.

De volgende werkzaamheden vallen onder jouw takenpakket. Je:

  • houdt toezicht op en controleert de organisatorische en technische verwerking van persoonsgegevens binnen Gemeente Pijnacker-Nootdorp;
  • bent voor inwoners en collega’s aanspreekpunt voor alle vraagstukken, klachten en/of incidenten op het gebied van de omgang met persoonsgegevens en privacy;
  • onderhoudt de contacten met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP);
  • rapporteert en adviseert over alles wat met privacy te maken heeft aan het management, de raad en het College van Burgemeester & Wethouders;
  • adviseert en ondersteunt bij het (verder) organiseren en realiseren van een passend niveau van gegevensbescherming en het gebruik van passende technologie en methoden. Dit valt onder het op te stellen programma van privacy- en informatiebeveiliging, waar jij een bijdrage aan levert.

De verwachting is dat er op termijn ook ruimte is om andere taken op te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van BMI rapportages of het toetsen van bestuurlijke stukken op kwaliteitsnormen.

Functie eisen

Als FG ben je kaderstellend en controlerend, altijd in verbinding met de organisatie. De volgende competenties passen bij jou. Je:

  • bent politiek- en bestuurlijk sensitief;
  • weet op strategisch niveau de juiste stakeholders te betrekken;
  • bent communicatief sterk en tactvol en past deze vaardigheden toe in alle lagen van onze organisatie;
  • kan mensen in de weerstand overtuigen en inspireren en zo draagvlak creëren;
  • denkt mee met de organisatie vanuit jouw onafhankelijke positie en anticipeert op kansen en bedreigingen.

Wat breng je mee?

  • een relevante opleiding op academisch-niveau of aantoonbaar werk- en –denkniveau op academisch -niveau;
  • actuele kennis van wet- en regelgeving, beleid en procedures en van relevante (technische) ontwikkelingen binnen de gemeentelijke sector;
  • aantoonbare ervaring als FG in een gemeentelijke organisatie.

Dit bieden wij!

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.372,00 bruto per maand (schaal 11 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur III.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over het team

De rollen van de FG en Chief Information Security Officer (CISO) zijn ondergebracht bij de Concernstaf, onder de directie in een onafhankelijk positie voor privacy en informatiebeveiliging. We zijn een collegiaal en loyaal team met een enorme gedrevenheid voor het vak. Samen beschikken we over veel kennis. Kennis, die we volop delen met elkaar. Zo groeien we verder in ons vak. En dat is goed, want de lat ligt hoog en de impact van onze adviezen is groot. Kwaliteit staat bij ons dan ook voorop.

Op dit moment wordt er in het kader van de organisatieontwikkeling gekeken vanuit welke plaats binnen de organisatie de FG en CISO het beste kunnen functioneren. Natuurlijk denk jij hierover mee!

De concernstaf van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, bestaat uit 20 mensen en ondersteunt de directie met de volgende kerntaken: bestuurs- en managementondersteuning, concerncontrol, strategische advisering, programmamanagement, informatiebeveiliging en privacy.

De medewerkers van gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn servicegericht, omgevingsbewust, flexibel, transparant en resultaatgericht

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je cv en je motivatie voor deze functie voor 16 september 2022. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marijke Rombolini, arbeidsmarktspecialist: 06-21553435 of recruitment@pijnacker-nootdorp.nl.

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je van ons verwachten:

  1. Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;
  2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
  3. Eerste gesprek;
  4. Eventueel tweede gesprek;
  5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
  6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.