Terug naar het overzicht

Leerlingen van basisschool Het Spectrum ontbijten met burgemeester Lugthart


Donderdag 10 oktober was een bijzondere ochtend voor de leerlingen van groep 8 van basisschool Het Spectrum in Delfgauw. Zij mochten namelijk samen met burgemeester Björn Lugthart genieten van een heerlijk en gezond ontbijt! Als gemeente zetten we ons in voor het belang van gezond ontbijten, want een goed begin van de dag legt de basis voor succes. Dat vieren we ieder jaar met het inmiddels gezellige en vertrouwde Burgemeestersontbijt.

Burgemeester Lugthart opende samen met de kinderen het ontbijt door tegelijk een stuk komkommer te eten:

Het Burgemeestersontbijt is voor mij een prachtig moment om samen met kinderen stil te staan bij hoe belangrijk een gezond ontbijt is. Met de juiste voeding kun je de dag vol energie en met een positieve mindset beginnen. Bovendien is het ontzettend leuk om met de leerlingen in gesprek te gaan terwijl we samen genieten van lekker en gezond eten!

Ambachtelijke producten

Het gezonde ontbijt voldeed aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Er werd genoten van volkorenbrood, volkorencrackers en volkorenbolletjes van bakker Ammerlaan met gezond beleg. De bakker gaf uitleg waarom volkorenbrood gezonder is dan witbrood. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit biologische halfvolle melk en yoghurt, groente en fruit. Gezond én lekker, dat is pas een win-winsituatie!

Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Daarbij staan het welzijn en de gezondheid van alle Nederlandse kinderen bovenaan het verlanglijstje. Het is een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Aandacht hiervoor blijft belangrijk. Het burgemeestersontbijt is een vrolijke én leerzame traditie die we met trots voortzetten!