Terug naar het overzicht

Kadeverbetering Oude Leede

Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat de dijk langs de Oude Leedeweg en de Wilgenweg in Pijnacker-Nootdorp en een stukje dijk aan de Zuideindseweg in Delfgauw versterken.

De dijk voldoet niet meer aan de hoogte en op sommige delen niet meer aan de eisen voor een stabiele en veilige dijk. De dijkversterking gebeurt over een totale lengte van 5 kilometer en vindt plaats in 2025. De dijk wordt versterkt ter hoogte van de Oude Leedeweg 8 tot en met 82 en de Wilgenweg 2 tot en met 84 (Pijnacker) en ook bij de Zuideindseweg 57 (Delfgauw).

Als de dijk hoger en steviger is, voldoet hij weer aan de veiligheidsnorm. Waar de dijk door de tuin van bewoners loopt, gaat het Hoogheemraadschap persoonlijk in gesprek met de eigenaren van het perceel.

De Oude Leedeweg staat bekend om de smalle doorgang voor auto- en fietsverkeer. Op dit moment onderzoeken Delfland en de gemeente hoe de weg het beste bereikbaar blijft tijdens de dijkversterking.

In het najaar van 2024 wordt eerst de kade midden in de polder opgehoogd en versterkt. Daarna volgt het deel langs de Oude Leedeweg. 

Neem bij vragen over dit project contact op via e-mail: oudeleedeweg@hhdelfland.nl of telefonisch via het Klant Contact Centrum: (015) 260 81 08.