Terug naar het overzicht

Illegale gokgelegenheid ontdekt tijdens controle

Tijdens een grote controle op bedrijvenpark Oostambacht en Heron in Nootdorp zijn dinsdag 8 oktober vijftien autobedrijven gecontroleerd. Handhavers en agenten ontdekten in een pand in de Meesterstraat een illegale gokgelegenheid met €4.300 contant geld en een geldtelmachine. Bij een ander bedrijf vonden zij elf lachgasflessen. De politie nam alle aangetroffen goederen in beslag voor verder onderzoek. Boven een garagebedrijf in de Reflectiestraat stond een grote hoeveelheid voedingssupplementen opgeslagen, waar vermoedelijk verboden stoffen in verwerkt zijn. Hiervan zijn monsters genomen voor verder onderzoek.

Milieuovertredingen

Omgevingsdienst Haaglanden en Stedin constateerden op meerdere locaties ook verschillende milieuovertredingen en verbroken zegels in meterkasten.

Burgemeester Björn Lugthart reageerde op de resultaten:

De integrale controle laat opnieuw zien hoe belangrijk het is om op te treden tegen illegale praktijken die schadelijk zijn voor onze gemeente. Wij blijven ons inzetten op deze vorm van criminaliteit om onze inwoners en ondernemers te beschermen en nieuwe overtredingen te kunnen voorkomen.

Melden helpt

De hulp van inwoners en ondernemers is belangrijk bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt in uw woonomgeving of werkomgeving? Meld het! Ook als u het niet zeker weet. Het kan net dat ene ontbrekende puzzelstukje zijn waarmee een crimineel aangepakt kan worden. U kunt een melding doen bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u een melding maken via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar u volledig anoniem informatie kunt delen over criminaliteit.

Ondermijning

Bij ondermijning zijn er verschillende vormen van criminaliteit waarbij de grenzen tussen de ‘gewone’ maatschappij en de onderwereld vervagen. Criminelen maken voor illegale activiteiten vaak gebruik van legale diensten. Bijvoorbeeld door winkels, cafés, woningen of auto’s te gebruiken voor witwassen, drugshandel, illegale prostitutie, wietplantages of het opslaan van wapens. Het gaat meestal om criminaliteit die niet direct zichtbaar is, maar achter gesloten deuren plaatsvindt of onder een dekmantel van een schijnbaar legale organisatie. Criminele activiteiten gebeuren vaak met bedreiging en geweld en dat zorgt voor onveilige situaties in de gemeente.