Terug naar het overzicht

Groen licht voor het Sociaal Cultureel Centrum

Donderdag 19 september heeft de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp besloten dat er een Sociaal Cultureel Centrum (SCC) in Pijnacker komt. Dat betekent dat we verder kunnen met de plannen voor het SCC. Het SCC komt op de locatie van de oude Rabobank op het Raadhuisplein.

De gemeenteraad heeft na een uitgebreid overleg unaniem besloten over de komst van het SCC.

Frank van Kuppeveld, projectwethouder voor de bouw van het Sociaal Cultureel Centrum, is verheugd over het besluit:

Ontzettend fijn dat de raad het besluit heeft genomen over de komst van het Sociaal Cultureel Centrum. We kunnen verder met de plannen. Het wordt een mooie toevoeging aan Pijnacker Centrum!

Het Sociaal Cultureel Centrum wordt een mooie plek voor meer ontmoetingen en gezelligheid in de buurt met een eigen horecagelegenheid. U kunt er straks boeken lenen van Bibliotheek Oostland en terecht voor vele activiteiten van het jongerenwerk, de bibliotheek en Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP). Maar natuurlijk ook voor muziekles, dansles of bijvoorbeeld een schilderworkshop in de verschillende repetitieruimtes en cursuslokalen. Er komt een podium waar u kunt genieten van uitvoeringen en voorstellingen op het gebied van onder andere muziek en dans.

De volgende stappen

Er wordt, als eerste stap, een definitief ontwerp voor het SCC gemaakt (laatste kwartaal 2024 – tweede kwartaal 2025). Vervolgens kunnen we een bouwer gaan zoeken via een Europese aanbesteding (derde kwartaal – vierde kwartaal 2025). Dan kunnen we in het eerste kwartaal van 2026 beginnen met de sloop en starten met de bouw van het nieuwe SCC.