Terug naar het overzicht

Gemeente Pijnacker-Nootdorp en het Hoogheemraadschap van Delfland slaan de handen ineen

In nauwe samenwerking plannen de twee organisaties groot onderhoud aan wegen en waterkeringen aan de Katwijkerlaan en omgeving. Daarnaast wordt een ecologische verbinding en een nieuwe brug aangelegd. Om de afspraken en aanpak te bezegelen tekenden hoogheemraad Peter Ouwendijk en wethouder Bart van Straten vandaag een samenwerkingsovereenkomst.

Groot onderhoud

Gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat groot onderhoud plegen aan de wegen Katwijkerlaan, kruising Vlielandseweg/Katwijkerlaan. Ook wordt een nieuwe brug bij de Katwijkerlaan en de verbindingsweg Reesloot aangelegd. Daarnaast wil de gemeente een ecologische verbindingszone creëren langs de Reesloot tussen de Groenzoom en het Balij-gebied. Delfland gaat samen met de gemeente groot onderhoud plegen aan de waterkeringen langs de Katwijkerlaan en het kruispunt Nieuwkoopseweg. Daarnaast gaat Delfland nabij de Reesloot een nieuwe inlaat aanleggen. Dit is een afvoerbuis door de dijk die de Katwijkervaart met de polder aan de zuidzijde verbindt.

Dijken en watersysteem

De dijken onder de Katwijkerlaan en het kruispunt Nieuwkoopseweg gaan we weer op orde brengen, zodat deze weer aan de provinciale veiligheidseisen voldoen. Daarnaast verbeteren we het watersysteem door de aanleg van een nieuwe inlaat. Het is mooi dat we hierin samen optrekken met de gemeente. Zo houden we de kosten zo laag mogelijk en beperken we de overlast voor omwonenden. Een win-win situatie.

Hoogheemraad Peter Ouwendijk

Kosten blijven laag

Door binnen de samenwerking zoveel mogelijk af te stemmen, blijven de maatschappelijke kosten zo laag mogelijk en is er zo min mogelijk overlast voor de omgeving.

Duurzame omgeving

Samen bouwen we aan een betere, duurzamere omgeving in Pijnacker-Nootdorp. Door onze inspanningen te bundelen, verminderen we niet alleen de hinder door de werkzaamheden, maar zorgen we ook voor aanzienlijke kostenbesparingen. De ondertekening van deze samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke eerste stap

Wethouder Bart van Straten
samenwerking