Terug naar het overzicht

Extra locatie voor opvang Oekraïense vluchtelingen aan de Korteweg in Pijnacker

De gemeente heeft het gebouw aan de Korteweg 1-3 in Pijnacker aangewezen als locatie voor de opvang van Oekraïners. In dit pand zijn minimale aanpassingen nodig om 32 mensen te huisvesten. Hiervoor wordt op korte termijn een bestemmingsplanprocedure doorlopen. De vluchtelingen kunnen waarschijnlijk vanaf begin 2025 op deze locatie terecht en blijven hier maximaal vijf jaar.

Het einde van de oorlog in Oekraïne is helaas nog niet in zicht. Op verschillende plekken in de gemeente is tijdelijke woonruimte gerealiseerd of zijn bestaande panden omgebouwd om opvang mogelijk te maken. Dit is bijvoorbeeld het geval aan de Nijverheidsweg in Pijnacker, de Molenweg in Nootdorp en de Meidoornlaan in Delfgauw. Op een aantal locaties loopt de tijdelijke opvang in 2025 af. Om te kunnen blijven voldoen aan de opdracht vanuit het Rijk voor opvang van Oekraïners, heeft de gemeente ervoor gekozen om het gebouw aan de Korteweg 1-3 in Pijnacker geschikt te maken voor de huisvesting van 32 Oekraïense vluchtelingen. De benodigde werkzaamheden worden eind 2024 uitgevoerd, waarna de opvanglocatie waarschijnlijk begin 2025 opgeleverd kan worden.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met het huisvesten 
van Oekraïense vluchtelingen en deze kennis nemen we ook op deze locatie mee. Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP) zal de vluchtelingen begeleiden. Omwonenden van de Korteweg 1-3 worden vandaag schriftelijk op de hoogte gesteld. Bovendien wordt er binnenkort een informatieavond georganiseerd.