Terug naar het overzicht

Burgemeester huldigt winnaars Hackshield

De afgelopen maanden hebben kinderen uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp hun vaardigheden op het gebied van cyberveiligheid laten zien in het spannende educatieve spel HackShield. Ian en Mea haalden met het spel de meeste punten. Zij werden gistermiddag, donderdag 24 oktober, door burgemeester Björn Lugthart gehuldigd. 

winnaars Hackshield


Zo’n 175 kinderen uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp speelden het spel Hackshield en werden opgeleid tot echte CyberAgents. HackShield is een innovatief spel dat kinderen op een speelse manier bewust maakt van de gevaren op het internet en hen leert hoe zij zich kunnen beschermen tegen online bedreigingen zoals hackers, phishing en cyberpesten. Burgemeester Björn Lugthart is trots op alle Cyberagents:

In een wereld die steeds digitaler wordt, is het belangrijk dat kinderen al vroeg leren hoe ze veilig kunnen navigeren in de online wereld. HackShield leert kinderen niet alleen om slimme internetgebruikers te worden, maar geeft hen ook de tools om ouders en opa’s en oma’s te beschermen tegen cybercriminaliteit. Cyberagents zoals Ian en Mea zijn niet alleen de cyberhelden van vandaag, maar ook de beschermers van morgen.

De winnaars

Digitale wijkagent Remco en wijkagent Tessa haalden Ian en Mea thuis op met een politieauto en bracht de winnaars naar het gemeentekantoor voor de huldiging.

Onder het toeziend oog van hun familie, vriendjes en jongerenwerk Gro-up werden zij door burgemeester Björn Lugthart toegesproken en gehuldigd. Ian en Mea kregen allebei een Hackshield t-shirt, een cadeaubon en tas vol goodies. Ian en Mea vonden het een leuke middag. Mea: “Hackshield is heel leerzaam.” Ian: “Het was leuk om het spel te spelen. Je leert hoe je iets tegen hacken kunt doen en dat je niet alle berichtjes kunt vertrouwen.”