Terug naar het overzicht

Binnenkort besluit over Sociaal Cultureel Centrum in Pijnacker

Binnenkort besluit de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp over het Sociaal Cultureel Centrum (SCC) in Pijnacker.

Eerder stelde het college van burgemeester en wethouders het besluit over het SCC uit. De reden hiervoor is dat de gemeente minder geld krijgt van het Rijk, waardoor er financiële tekorten zijn voorzien vanaf 2026. Het Sociaal Cultureel Centrum is een grote uitgave. Het was daarom extra belangrijk om kritisch te kijken naar alle toekomstige kosten voor onze gemeente. Pas daarna kan goed worden afgewogen of er voor de realisatie en instandhouding van het Sociaal Cultureel Centrum voldoende geld is.

Gemeenteraad neemt een besluit

Het college heeft de afgelopen periode benut om de financiële situatie voor de komende jaren goed in beeld te brengen en een uitgebreid en afgewogen voorstel te maken. Op 9 juli is het raadsvoorstel over de realisatie van het Sociaal Cultureel Centrum in Pijnacker door het college vastgesteld. Daarover moet de gemeenteraad een besluit nemen. Het college heeft voorgesteld om dit in september te bespreken tijdens de gemeenteraadsvergaderingen.

Vergaderingen (live) volgen

De gemeenteraadsvergaderingen zijn opgedeeld in drie onderdelen: beeldvorming, oordeelvorming en besluitvorming. De vergaderingen zijn openbaar en zijn ook online te volgen. Via pijnacker-nootdorp.raadsinformatie.nl is het mogelijk om mee te kijken. Hier staan ook de vergaderstukken en de definitieve data van de vergaderingen. De vergaderingen zijn ook bij te wonen in de raadzaal van het Bestuurscentrum, Emmastraat 165 in Pijnacker.