Terug naar het overzicht

Aan de slag met uitbreiding van KC Maria en Octantschool Beatrix

Op woensdag 18 september waren er twee officiële ondertekeningen in Pijnacker. Wat hadden ze gemeen? Het waren beide ondertekeningen om uitbreidingen van basisscholen naar kindcentra mogelijk te maken.

KC Maria

In de ochtend tekenden Gert-Jan Vermeulen, directie Vaessen (de aannemer) en Peter Hennevanger (wethouder onderwijs en kinderopvang) voor de uitbreiding van de Mariaschool. In de uitbreiding is ruimte voor vier klaslokalen en vier ruimten voor een kinderdagverblijf. SkippyPepijn zal de ruimte voor kinderdagverblijf gaan invullen. Deze combinatie maakt dat dit een Kindcentrum (KC) wordt. Op de plek waar eerst de tijdelijke schoollokalen stonden, komt dit nieuwe gebouw. Het KC Maria wordt, naar verwachting, vóór de zomervakantie van 2025 opgeleverd.

Octantschool Beatrix

In de middag tekenden Jaap Giljam (aannemersbedrijf Van Driel) en Peter Hennevanger (wethouder onderwijs) voor de realisering van vijf schoollokalen en andere ruimten bij Octantschool Beatrix. Schoolbestuur Octant en Kinderopvangorganisatie SkippyPepijn werken samen aan een Kindcentrum op deze locatie. De uitbreiding komt op de plaats waar nu nog de vier tijdelijke schoollokalen staan. Volgens de planning wordt het nieuwe gedeelte voor de zomervakantie van 2025 opgeleverd.

Niet alleen meer ruimte

Peter Hennevanger is blij met deze getekende overeenkomsten:

Vandaag hebben we een mooie stap vooruit gezet voor onderwijs en kinderopvang in onze gemeente. Met de ondertekeningen voor de uitbreidingen op de twee Kindcentra creëren we niet alleen meer ruimte, maar vooral meer kansen voor onze kinderen om te groeien en te leren. Dit is een investering in hun toekomst.